Onze Werkwijze

Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk

Een gepast aanbod voor iedereen!

Onze Werkwijze

We zien het maken van een film als een samenwerking tussen jou en ons. We houden het lekker persoonlijk en combineren onze kennis van filmmaken met jouw expertise. Bij elke stap in het proces is er een moment voor feedback en overleg. Dit zijn de stappen die we nemen bij het maken van een videoproductie. Zitten jullie klaar? Dan gaan we beginnen.

kennismaking

1. Kennismaking

Een video voor je website of je social media is niet zomaar een investering. Het is een touchpoint dat aantrekkelijk moet zijn en past bij de doelgroep. Daarom willen wij graag weten met wie wij samen gaan werken en dat zal andersom ook ongetwijfeld het geval zijn. 

Tijdens ons gesprek zullen we onder andere bespreken op wie de video gericht wordt, wat jullie missie en visie is, en niet geheel onbelangrijk het doel van de video. Want welke boodschap gaan we overbrengen?

Na het gesprek zullen wij verschillende concepten adviseren. Wij kijken hier niet alleen naar de inhoud, maar ook naar de juiste vorm, tone-of-voice en stijl.

IdeationFase

2. Pre-Productie

Yes! Nu we weten wat we gaan maken moeten we ons concept en ideeën gedetailleerder op papier zetten. Dat doen we in de vorm van een script met daarin alle informatie over wat we nodig hebben om je film succesvol uit te voeren.

Zijn er extra uitrustingen, attributen of figuranten nodig. Hoe veel draaidagen zijn nodig en op welke locaties moet er gefilmd worden? Dit zijn allemaal punten die in het script  kunnen worden opgenomen en waar wij ons aan houden tijdens de productie.

Productiefase

3. Productie

D-day! Camera klaar? Actie! Met ons apparatuur komt er een cameraman op de afgesproken tijd en plek filmen, geheel volgens het script. We kunnen ieder moment gaan beginnen met de opnames. Maar, voordat wij beginnen zorgen wij voor een gedetailleerde briefing aan alle betrokkenen, onder genot van een bakkie. Uiteraard houdt onze cameraman zijn ogen open voor (extra) spontane, improvisatie en creative shots. 

Action!

postproductie

4. Popcorn

Na de opnames gaan onze editors aan de slag met het kersverse beeldmateriaal. De voice-over wordt ingesproken, de animaties gemaakt, de muziek gekozen en de juiste beelden geselecteerd. Afhankelijk van de video wordt de video binnen 2 tot 3 weken geleverd.

De oplevering van de video gaat doormiddel van Wetransfer, kleinere video’s indien mogelijk via de mail en echt grote bestanden via een downloadbare GoogleDrive link. Het is mogelijk om (na overleg) de video op een schijf te ontvangen. Uiteraard wordt het ontwerp van de video eerst nog besproken om eventuele aanpassingen te kunnen verrichten. De video’s worden geleverd in .mov of .mp4. Enjoy!

Heb jij vragen over onze werkwijze?

Videoproductiebedrijf Rotterdam
+ 31 6 24415785
Videonodig mail
info@videonodig.nl

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 10.00 tot 19.00 uur.